En frokost på Thon Hotel Gyldenløve

Det er jo egentlig en genistrek man sitter i på morgenen etter ei natt på Thon Hotel Gyldenløve. Hvis man vil gi turister fra nær og fjern en innføring i Norsk moderne funksjon og presentere en porsjon historie samtidig er det nok vanskelig å balansere løsningen bedre.

Frokost med tradisjonell sus og supert gjennbruk

Lokalene som frokosten blir servert i tilhører Lucky Bird som serverer mat med “Southern touch” og mye smakfullt for de fleste. Hva slags mat som ble servert fant jeg faktisk ut i etterkant av besøket selv om det var et hint i flere “licence plates” fra USA som henger på veggene og et rød/hvit sjakkmønstret gulv.

Når jeg sitter der i et av Oslo sine “fashion” – gater og ser på Porcher og Teslaer trille forbi tett etterfulgt av en trikk så gir det en ganske stor kontrast å ta en titt på lampene som henger i taket. Oljefat er blitt kappet i to, bunnen på vinflasker har blitt tatt vekk og en sokkel med lyspære har blitt montert. Veggene er kledd med vekslende panel som kommer fra innvendige rom (gjerne med pastellfarger) og utvendig hvit panel. For meg som er rotfestet i norsk landsbygd føler meg lett hjemme i atmorfæren og jeg er ganske sikker på at en urban person som er innom, setter pris på hvordan designen er formet i lokalet.

 

Taklamper laget av gamle tønner

 

Laget av flattjern evt. gamelt fjørstål. Legg merke til gitteret for høytaleren som også står i stil.

 

Det som kan mangle på veggene her er noen signerte bilder av berømte amerikanske og norske skuespillere eller liknende. Det ville kanskje gitt litt mer personlig følelse enn at det er en gammel fasade som er montert på innsiden av et rom. Men den som kom på konseptet har jo unektelig en sans for det original og snekkeren som greide å få alt til å passe måtte ha vært en aldri så liten kunstner. Det er ikke noen moderne måte for standardisering eller klikklaminat noen som helst plass.

 

Hvis du er på utkikk etter en plass å spise med god mat og veldig mye personlighet så er det absolutt verdt å ta turen,  det er også plass på terrassen hvis man vil det.

Lucky Bird er et kvarters rusletur fra Frognerparken på ene siden og slottsparken på den andre enden, litt anonymt men likevel enkel å finne langs Bogstadveien i Oslo.

 

God appetitt og nyt skuet av Generasjoner med fargevalg, maling, værbitt og furet ting som har sett og fortsetter å gjøre sin nytte!!

 

HK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...