Orionider

Orionider

Orionider er rester fra Halley’s komet som vi kan se en ukes tid i slutten av oktober hvert år. Bildet over er tatt med min mobiltelefon og det må sies at jeg var ganske overrasket over synet.

Jeg sendte bildet til Solobservatoriet på Harestua ettersom jeg i utgangspunktet ikke hadde peiling på hva det kunne være. Dem seilet over himmelen i en rett linje helt til det så ut som om farten avtok litt, det kom en liten sving før dem forsvant. En etter en.

Det er fantastisk hvordan en teknologisk dings kan forevige noe som har vært på vei mot jorden i årevis. Og livet blir på sett og vis forlenget ettersom noen fant om nok småting og satset på nok gode ideer til at vi kan ta et bilde uansett hvor vi er!

Naturen er underfundig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...