Tradisjonelt

Hvorfor skal vi dra med oss det tradisjonelle?

Fortid “produseres” kontinuerlig ettersom tiden går og de færreste tenker på fortid i så små perspektiver så vi skal gjennomgå mye på denne siden av Generasjonen.

Noen slutter å oppleve fortiden i dette sekundet og har bidratt til hvordan vi lager ting, spiser, reiser, bygger, ferierer eller mye annet som nå skaper verdier for framtiden. Det fine er at det fortsatt finnes mennesker som fortsetter å lage ting og gjøre ting på den grunnleggende måten som mennesker alltid har gjort. Mange mener fortsatt at det menneskeskapte er det mest miljøvennlige, holdbare og verdifulle som kan skapes.

Men er det sant? og hva slags løsninger kommer ut av det?

For noen måneder siden var jeg heldig nok til å få en skikkelig prat med noen som jobbet med restaurering av bygninger og kunne fortelle at det var et nesten ubegrenset marked. Mange vil bo på en gammel gård med en annen følelse enn mur eller stål.

Vi skal her ha en reise i det som har fått oss dit vi er i dag. Store historiske ting er ikke nødvendigvis gamle ting så her er det om å gjøre å henge med og det finnes fortsatt orgelbyggere, blyglasshåndtverkere, smeder og mye annet som lages etter tradisjonell “oppskrift” og med menneskelig følelse for å få rette følelsen i produktene.

Mange mener at man er nødt til å tilpasse seg et automatisert samfunn som lager ting på automatikk. Sannheten er at det finnes en nisje og mulighet for håndtverk og for dem som ikke helt henger med når skolen lærer bort derivasjon så kan det være en helt legitim løsning.

Håper at dem som ønsker å prøve, se eller besøke noen som lager håndtverk samt en del som mener det er en interessant levevei kan se løsninger her.

HK

Loading cart ⌛️ ...