hva skjer når man legger inn litt tid?

DEN største grunnen til søvnløshet i dag er mobiltelefonen. Det kommer fra en på jobben etter at en medarbeider er sykemeldt på grunn av stress, og ikke nødvendigvis på grunn av stress på jobben. Hest, økonomi, oppstykka familie, en blåmandag-bil som bare står og koster avdrag + en del andre situasjoner har i sum slått ut fysisk.

Kanskje glømmer vi noen ganger at vår hobby er kanskje alt vi trenger for å ha nok. Bare på jobben har vi minst 7 måter å kommunisere på bare på telefonen og alle blir like skuffa når noen ikke svarer. Matbutikken er full av ferdigmat samtidig som unger spiser både mer og bedre hvis maten er hjemmelaga.

Det som er håndstrikka blir husket hele livet mens man kjøper dusinvis av sokker på butikken og minnene er få eller ingen. På veggen i kammerset henger bestefarklokken, en ganske stor kasse og den kan både stilles og trekkes opp. Ingen vil kaste den, den har overlevd utallige andre klokker med forskjellig utseende og funksjoner.

Når jeg hadde 4 år i USA så hadde jeg noen minutter ledig tid sammen med Bob, sjefen på gården. Og han forklarte at hans hobby var også jobben hans og at det var utenkelig å drive med noe annet enn hest.

Så hva er fellesnevneren her?

TID!!

Hvis du legger tid inn i hva som helst så blir det minneverdig, holdbart, verdt noe utover penger og unikt. Hvis du tar hobbyen din og legger ned like mye tid der som på jobben. Ville du ikke da kunne leve av hobbyen?

På jobben kom det inn ei ung jente som virkelig elsket å lage ting av gull. Foredle gull, designe, produsere og alt som hadde med gull å gjøre. Historien hennes er at hun må ha en jobb for å spare opp penger til å kjøpe utstyr til å bli gullsmed. Hva ville skjedd om jenta lånte pengene av noen og brukte hele sin tid på drømmejobben/hobbyen?

Dagens samfunn ser ut til å friste med mer “enkle” løsninger til å bli rik enn før. Man kan lese om suksess og løsninger over alt. Penger og rikdom blir satt på forsida som om det var uten innsats å skaffe eller vedlikeholde økonomi.

Det er noe med tiden. Tid er det eneste man ikke kan få mer av enten man er rik eller fattig. Det er 24 timer i et døgn og det vil aldri endre seg. Hva man gjør med tida bestemmer hvem man blir, og hva man lager i den tida avgjør hva man blir husket for. Maten til bestemor hadde mange av de samme ingrediensene som dagens ferdigmat, men det er likevel ikke det samme. I bestemor sin mat var det noen timer med tålmodighet, omtanke, justeringer for at alle skulle nyte maten og noen generasjoner med erfaring.

Det utgjorde smaken og det vi husker med maten. Hva med å skru av alt det digitale hver kveld i 3 timer og lage et prosjekt som du alltid har drømt om. Hva ville du lage? Noen timer hver kveld med noe som DU legger tid og deg sjøl igjen i. Hva ville det være? En veteranbil? treskjæring? Fotografering???…..

Legg tida i noe som ikke forsvinner, men heller noe som andre kan ta vare på, eller til og med fortsette på i årene som vil komme. Da skaper du en ekte verdi.

HK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...