Hvor mye er egentlig avgjort?

“Takk, men dette kvartalet var planlagt for en stund siden”. Svaret ble gitt av Jeff Bezos i et intervju når Amazon.com hadde et solid overskudd og det fikk meg til å tenke.

Hvor mye av vår framtid er egentlig allerede planlagt? Trender, produkter, industrier og til og med land. Veier som bygges i dag er planlagt for 80 års bruk og hvis hovedveier og jernbane har et slikt perspektiv så henger jo det sammen med hvor vi bor og handler.

Den nyeste Iphone som kom ut for et par dager siden er mest sannsynlig gammel i øynene til Apple, der jobbes naturlig nok med modellene kanskje ett, to eller fem år fram i tid.

Teknologien har ført oss langt på noen få år. Min bestefar kunne ikke drømme om å sitte i et fly, for så å ta et bilde av et annet fly 33 000 fot i lufta. Og bildet kommer ned på jorda før flyene lander.

Så her kommer den personlige biten inn. Hva kan vi styre på egenhånd? Hva er det hver enkelt av oss ønsker å bidra med de neste 10 årene? De færreste tenker nok på den måten og dermed blir med i dragsuget og “mølja”.

Den andre sida

Det har blitt oppdaget en planet som er 1200 lysår unna (ref space.com) og det ser ut som om planeten er helt dekket av vann.


Fakta: 1 lysår er 9 460 730 472 580,8 km


Så en teknologi eksisterer i dag som kan finne en planet på den avstanden og da blir det ganske interessant å følge med framover på hva som skjer når litt av denne blir tilgjengelig for allmenn bruk. Det går ikke en fiberkabel til Kepler (romteleskopet), så hvordan kommuniseres det på avstander på over 150 000 000km (Kepler teleskopet er ca så langt unna oss)? Hva eksisterer allerede som vil utvikle vår framtid?

At vi har bruk for all teknologi og løsninger som finnes for å finne planeter til å ha et bedre liv på jorda er nok litt urealistisk. Men jeg håper at vi gjennom tiden på denne siden (og søstersiden www.enteranywhere.com) finner noen svar.

Framtiden er på mange måter planlagt av andre, det viktigste er at vi selv finner ut av hva som er mest verdt, og hvilke egenskap man har som kan bidra til noe verdifullt i framtida.

Men man trenger absolutt ikke begrense seg til det man ser eller hører allerede eksisterer:-)

Der jeg bor nå. Hvordan ser det ut om 50 år?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...