Dette tar jo helt av!!

Elon Musk er en av mine helt klare foregangspersoner og nå gjør han et solid jafs igjen.

For den som ikke kjenner Elon Musk så er det han som i sin tid startet betalingstjenesten PayPal, Tesla, SpaceX sine Falcon, Falcon Heavy og Dragon, The Boring Company som lager en “moderne T-bane” med verdens raskeste tog og nå har han lansert en rakett for å prøve ut romturisme på en ganske ny måte.

Mange jobber med saken, Richard Brandson, Jeff Bezos og andre med solid økonomisk grunnlag jobber med å få mennesker til å ta ferien i verdensrommet.

Virgin Galactic. Richard Branson sin versjon av ferie i verdensrommet. Foto: TheGuardian

De fleste har en løsning hvor du setter deg i en rakett, blir skutt opp og svever rundt en liten stund før returen starter. Så det blir ingen ferie, men mer en opplevelsestur av de absolutt sjeldne.

Så kommer Elon med sin versjon av romturisme og første forsøk blir på erfaringene bygget med SpaceX (som frakter sateliter).

Foto fra Spacex.com som viser prototypen av “Starship”

Starship er 50 meter høyt med en diameter på 9 meter, har 37 rakettmotorer (Raptor) og kan laste ca 100 tonn ++ med seg på turen ut i verdensrommet. Skipet blir designet for å dra til Mars, ta rundtur rundt månen og har som mål og etterhvert kunne ta turer som er lenger og mer avansert enn tur/retur Mars.

Teknologien til SpaceX som gjør at rakettene kan returnere til jorden, og lande vertikalt er etterhvert ganske godt utprøvd og gjennomført. SpaceX har fra før verdens største rakett til å sende ting ut i verdensrommet, og har med sine Falcon og Falcon Heavy satt nye standarder hele veien for hvordan det skal gjøres.

Målet til Elon er at mennesket skal kunne oppholde seg på andre planeter og kunne reise til og fra disse. Det er ingen liten målsetting, men med ett skritt (forholdsvis stort) så nærmer han seg realiteten for hver dag. At fremtidige generasjoner kan bestille seg en ferietur rundt månen er absolutt ikke utenfor rekkevidde lenger.

Starship skal også kunne brukes mellom destinasjoner på jorden.

I følge Elon Must selv så skal de første prøveskytingene med Starship gjennomføres ved at skipet skytes opp i verdensrommet, oppholder seg der en måned eller to for så å returnere. Informasjonen og erfaringene fra de turene danner naturligvis nok helt nye byggeklosser for grunnmuren til å reise lenger turer ut i verdensrommet med eller uten mennesker ombord. Vi går et uhorvelig spennende tiår i møte med tanke på hvordan vi utvikler oss i universet!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...