Middelalder på Hadeland Glassverk

Med Middelalderfestivalen på Hamar forholdsvis friskt i minnet så pakker jeg unger og farmor for en tur til “glassverket” for å oppleve middelalderen. Jeg er uansett imponert over håndtverket for den tidsperioden med økser, kniver, sverd, ringbrynje (som noen faktisk laget på stedet) og hvordan bekledning fungerte.

Vi parkerer bak låven på Hadeland Glassverk og går mot fellesområdet mellom låven og bakeriet. Ingen tegn til middelalder. Vi ser på andre siden av utsalget. Ingen tegn til middelalder. På andre siden av bakeriet finner vi noen telt som har gjort en god jobb med de ressursene som er tilgjengelige.
Alle som har er med på å vise fra tidsperioden er kunnskapsrike og greier og engasjere både små og store med historier og sverd laget av både treverk og metall.
Fordelen med denne rolige formen av et arrangement er at det er tid til å spørre, se, lure og få informasjon uten at man må løpe for å rekke alle attraksjonene. Alt blir mer personlig og oversiktlig med gode muligheter for den som virkelig vil finne mer ut av ting.

Vi skjønner at de som hadde ansvaret for den lille middelalderlandsbyen har gjort en godhjertet innsats, men at det mangler en del drahjelp fra Hadeland Glassverk. På vei hjemover så sto ikke følelsen i stil med hva annonsen ga inntrykk av ettersom følelsen manglet.
Hvis det hadde vært noen ekstra tilbud i bakeriet, noen bakervarer som hintet om at helgen var viet til Middelalderen eller et par salgsboder med utkledde ansatte så ville alt bli løftet mange hakk. Vi fikk en følelse av at Hadeland Glassverk kun brukte dette til å dra kunder, ikke til å faktisk bidra til at området ga en helhetlig følelse middelalderen. Bakeriet på Hadeland Glassverk er en fremragende plass for å nyte ferske bakervarer, så potensialet i å lage en middelaldermeny vil bidra positivt.

Det skal sies at dette er første gangen jeg har hørt om et slikt arrangement på dette området, og som alle gode ting så starter det ofte rolig og litt smått. Jeg kan gjerne ta turen igjen neste år for å se om se på utviklingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...