Sett igang

Det er en ganske god grunn til at ikke alle mennesker ble født på en gang for så å dø ut uten å formere seg. Historien og jordens utvikling ville vært et ganske stusselig kapittel. Men noen glemmer at dem er av en del av sin egen epoke i en evolusjon og lever i en konstant fortid hvor fordommene er de samme år etter år. Mens utviklingen raser forbi er det fortsatt noen som ikke forstår at det å utvikle en ide er lettere enn den noen gang har vært.


Har du en ide som kan hjelpe andre så finnes det ingen grunn til å ikke prøve ettersom informasjon og hjelp er tilgjengelig når og hvor du vil. Det er liten tvil om at med hjelp, motivasjon og struktur så kan du få brukt dine egenskaper på en måte som får deg litt videre. Hvilken egenskap har du som kan hjelpe andre et hakk videre?


Samtidig som jeg skriver denne bloggen ser jeg på oppskytingen av en SpaceX rakett for å plassere en ny satelitt i verdensrommet. 285 km oppe i lufta fyker det en dings i 35000 Km/t som noen her nede på jorda har satt sammen. Det er selvsagt ikke et menneske som fikk alt i orden, men en utvikling og et lag med folk og maskiner som få alt til å virke.

Jeg ble født i 1975 og fjernsynet var på full fart inn i stua til folk, med svart hvitt som eneste fargevalg. Telefonen hang fast i veggen med en ledning og var godt synlig for de fleste, den var dessuten nesten et statussymbol på lik linje med hva den er for mange i dag. Å fly fra øst til vest i landet var forunt de rikeste og det var egen kokk ombord i flyet.

ca. 10 år senere kom det muligheter for å henge telefonen på veggen og det var knapper istedenfor et hjul å snurre på, og det var farger på fjernsynsbildet. Datamaskiner var nå begynt å bli realistisk for store selskap som kunne bygge et eget rom for  huse lagringskapasitet som vi i dag får plass til i den billigste telefonen. Flyturen fra øst til vest var nå ganske effektiv og prisen av å gjøre det holdt de fleste tilbake.

HJELP!! NÅ KOMMER TEKNOLOGIEN INN I HUSET!!

Relatert bilde
En av verdens første computere. I dag kunne mannen på bildet hatt mer datakraft i lomma enn hva hele dette rommet produserte.
Bilderesultat for laptop
En Asus pc i dag.

I 1995 var Windows i full gang og kabal på pc var det nye folkespillet, pacman kunne spilles av “alle” og vi brukte også snake. Internet var igang og det tok en time eller to å laste ned en sang, og skulle man ha en filmsnutt så var det bare å smøre seg med tålmodighet. Noen fant opp den genistreken at man kunne laste ned fra flere servere samtidig, noe som økte farta på nedlasting. Men det førte jo til at far i huset måtte punge ut for raskere linje inn i huset ganske kjapt. Bærbar pc begynte å komme og mobiltelefonene var begynt å bli populære i lommeformat, og noen ganger hørte man andre folk på linja som også ringte til hverandre. Nettverk på pc var ganske godt igang og vi hadde nå opptil 32 tommers tv som veide i overkant av 50 kilo og skjermen hadde blitt flat istedenfor buet.


Hvis du er av den Innfødte generasjonen, dvs den som har vokst opp med å ha teknologien i form av internet og smarttelefoner så kan dette virke uvesentlig. Men hva er din tanke på hvordan smarttelefonen, reisemåter, kommunikasjonsmåter osv kommer til å fungere om 15 år?

Elbiler revolusjonerer nå alt som skjer med veitransport, mennesker har begynt å fly med hjelp av en rakett på ryggen, det er blitt laget en chip som kan opereres inn i hjernen for å motvirke/fjerne sykdommer så eksisterende løsningen utfordres konstant i 2019. Hvorfor ikke bruke dine interesser og kunnskap til aktivt å delta i det som skjer? Hva synes DU ikke fungerer i dagens samfunn, hva er DIN ide for å løse det?


I 2005 var internasjonal luftfart igang med sitt lavpris konsept og det var billigere å fly halvveis rundt jorda enn det for 20 år sida var å fly fra Oslo til Bergen. Bærbar pc var kostbart men vanlig og internet var kommet for å bli, Google klora seg fast og Facebook var i sin spede begynnelse. Fjernsynene gikk over til en plasma-løsning for å bli større og lettere samtidig som bredbånd gjennom vanlig telefonlinje begynte å bli utfordret av trådløse systemer samt fiber. Tesla og Spacex var grunnlagt et par år før.

2015, bredbånd og fiber er en selvfølge og telefonen kunne mer enn den vanlige mann i gata noen gang kunne forestille seg. Man slutter å bare ringe og går mer over til det databaserte som Facebook, Skype eller andre løsninger. Skype var jo grunnlagt lenge før, men bredbånn førte til at den kunne brukes mellom kontinenter og i så måte virkelig få fart. Man får nå en 100 tommers TV som kan løftes av en person og henges på veggen som ei 80-talls bilderamme kunne. Tesla får virkelig tak i markedet og bilindustrien blir transformert fra den kjente løsningen ettersom markedsføring nå gjøres over en hel verden med et tastetrykk. Skriv noe på facebook og trykk på skjermen så kan alt bli lest i forskjelligen steder i verden samtidig. Flygebladenes tid er talte!!

Det er viktig å skjønne at disse tingene skjer og dem skjer veldig fort, hele verden jobber sammen og det er ikke lenger nødvendig med et digert kontor for å få ting gjort. En pc og hjemmekontor holder i mange tilfeller, man kan fly internasjonalt på et blunk samtidig som det ikke alltid er nødvendig lenger siden man både ser å hører på telefon oG pc.

Når jeg vokste opp var oljeleting virkelig bærekraften til framtida, i dag begynner det å bli en verden som kritiserer olje og jobber hardt for å utvikle ting uten å bruke fossile brennstoff.  Veldig viktig!!!

FOR EN FANTASTISK MULIGHET TIL SAMARBEID OG UTVIKLING!!

Hva man gjør er heldigvis ikke begrenset av hvor man er ettersom man i dag finner den kunnskapen man trenger med et par tastetrykk. Hvis du har en god evne til å lage noe og trenger hjelp til å lage en hjemmeside for å selge så kan du få noen på andre siden av kloden til å fikse det for deg. Hjemmesider som f.eks Fiverr.com har en plattform hvor du kan få noen til å lage hjemmeside, design eller så og si alt det som trengs i det digitale livet og for utvikling på nett.

Noen av dem som skal oppdra sine barn tenker ikke over den delen og faktisk ville det vært fornuftig å innse det for sin egen del. Ønsker man i dag å gjøre noe kan det googles, ringes, videokonferanser osv. Det er superviktig å la denne dagen få være det den er!! Begynne å tenk på hva som er beste måten du kan bidra i samfunnet, tenk nytt eller i tillegg til jobb, hobby, skole etc. Hva vil du virkelig!! Drive med. Ta et søk på google å se hvor umulig det faktisk er… Mest sannsynlig har noen gjort det allerede og kampen i dag er mer todelt enn før. Når man før måtte finne opp noe må man i dag finne deg opp OG være førstemann til å lansere. Når det er gjort må man være først til å videreutvikle ettersom noen der ute vil finne en bedre/billigere måte å utvikle ideen eller produktet. Samtidig, hvis du utvikler en tjeneste så kan markedføringen bli internasjonal for alle og enhver og omtrent gratis. Og generasjonen som nå starter må få ta en stor del i utviklingen, får dem prøve så lander det mennesker på Mars om noen år, planeten kan få en ny sjanse til å få økologisk balanse og den som vil få det til kommer til å lykkes. Det er en verden hvor hjelp, informasjon og suksess hviler på den som vet at det fines. Og det er viktig å få med seg!!

HVA MED DEG?

Så hvor vil du med livet ditt?? Hva føles uoppnåelig? Finn det uoppnåelige målet så det kan sjekkes ut for mest sannsynlig er det et gammelt mål. Som i dag kan løses på minutter, hvis ikke så kan du skaffe kunnskap og ressurser veldig fort for å endelig nå drømmen. Men det starter meg å leve denne dagen:-)

Som Dr. Benjamin E. Mays så riktig skrev i sitt dikt:

I Have only just a minute

I have only just a minute,

Only sixty seconds in it.

Forced upon me, can’t refuse it.

Didn’t seek it, didn’t choose it.

But it’s up to meto use it.

I must suffer if I lose it.

Give account if I abuse it.

Just a tiny little minute,

but eternity is in it.

Kort fortalt, minuttene kommer. Hva du får ut av dem er ditt eget valg og ansvar så bruk dem vel.

HK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading cart ⌛️ ...